Asigurarea maşinii este esenţială

Asigurarea maşinii este esenţială

În cazul în care deţineţi un autoturism şi încă nu aţi achiziţionat un pachet de asigurare casco pentru acesta aflaţi că a cam venit timpul să o faceţi. O asigurare vă oferă liniştea că maşina dumneavoastră va fi ca nouă în cazul nefericit al unui accident.

Chiar dacă atunci când conduci esti extrem de sigur pe abilităţile tale de şofer şi crezi că nu ţi se poate întâmpla nimic rău, există totuşi posibilitatea iscării unui accident datorită altor participanţi la trafic. Iarăşi, o asigurare este recomandată dacă împrumutaţi des maşina altor membrii ai familiei, prietenilor sau angajatilor în chiar dacă aveţi încredere, staţi ca pe ace până maşina este adusă înapoi nevătămată.

Asigurarea mașinii – o cheltuială în plus a mașinii

În momentul în care îţi cumperi o maşină speri că înafară de costurile de întreţinere ale maşinii şi eventual alte dotări adăugate în prealabil să nu existe cheltuieli suplimentare cauzate de posibile accidente sau avarii făcute în timpul unei eventuale tentative de furt. O firmă care oferă asigurări de calitate îţi va oferi la dispoziţie şi un consultant care să te ajute în alegerea celui mai bun pachet de asigurare în funcţie de nevoile tale sau numărul de maşini pe care doreşti să le asiguri.

În ultimii ani companiile ce oferă asigurări au adăugat posiblitatea unei asigurari online, acesta fiind primul pas pentru siguranţa maşinii tale direct din faţa calculatorului pentru că în activitatea de zi cu zi deplasarea cu maşina este importantă.

Un pachet complet de asigurare casco cuprinde şi despăgubiri în cazul în care maşina a fost vandalizată, motorul a fost inundat de apă, anvelopele, camerele de aer sau jantele au fost avariate, autoturismul a avut de suferit din pricina calamităţilor naturale sau căderea unor corpuri grele (copaci, stâlpi) asupra vehiculului.

O asigurare casco poate fi cumpărată nu numai de persoane fizice ci şi de cele juridice în cazul în care o companie vrea să îşi asigure toate autoturismele deţinute şi repartizate către angajaţi. Unele pachete de asigurări au şi opţiunea unei asigurări a persoanelor care se afla în vehicului implicat într-un accident rutier şi au suferit vătămări corporale grave.

Dacă un autovehicul a fost cumpărat în leasing nu poţi încheia un contract de asigurare casco decât după ce ratele au fost achitate şi ai devenit proprietarul de drept al acestuia. În cazul în care maşina a fost cumpărată direct nu există nici o piedică în achiziţionarea unui casco, mai ales dacă maşina are o vechime mai mică de zece ani inclusiv însă acest lucru depinde de la firmă la firmă.

În concluzie un pachet de asigurare casco este esenţial pentru un autovehicul care este folosit zilnic. Astfel se elimină grija pe care o poate produce un eventual accident rutier care ar avea ca deznodământ avarierea de orice tip a autoturismului.