Ce poţi consuma la micul dejun atunci când eşti intolerant la gluten?

Ce poţi consuma la micul dejun atunci când eşti intolerant la gluten?

Moda « fără gluten » sau « gluten free » începe să aibă din ce în ce mai mulţi adepţi. Dacă unele persoane văd în aceasta cea mai bună modalitate de a se simţi mai bine, unele chiar suferă din cauza intoleranţei care poate crea infecţii la nivelul intestinului gros.

Dacă glutenul poate să fie eliminat destul de uşor din cadrul unor feluri de mâncare principale, la micul dejun acest lucru poate părea un lucru destul de complicat.

Deci ce trebuie să consumi la micul dejun atunci când eşti intolerant la gluten?

Pâine, cereale, clătite…. Da, dar fără gluten însă. Atunci când suferi din cauza intoleranţei la gluten nu ar trebui să te îndrepţi înspre produsele clasice de patiserie sau de brutărie. Dacă toate aceste plăceri îţi sunt interzise, trebuie să ştii că ai alte alternative. Trebuie să renunţi la produsele pe bază de grâu şi să mizezi pe cele pe bază de făină de hrişcă, de porumb sau de orez. Le poţi cumpăra chiar tu sau le poţi prepara la tine acasă. Acelaşi lucru şi atunci când vine vorba despre clătite sau delicioasele goffre. Le poţi consuma alături de nuci sau de migdale.

Iar când vine vorba despre cereale, te poţi îndrepta înspre fulgii de orez, de soia sau de mei sau înspre rondelele de orez.

Fructe şi proteine. În cadrul unui regim fără gluten se pot consuma fără probleme fructele uscate sau cele proaspete. Nu îţi priva corpul de ele deoarece sunt cele care aduc corpului mai multă energie. Se pot consuma proaspete, dar şi sub formă de sucuri, compoturi sau smoothie.

În cee ce priveşte proteinele, ai de unde alege- jambon, ouă, bacon…. Cine a spus că micul dejun unei persoane intolerante la gluten nu trebuie să fie savuros?