Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a pus astăzi  în consultare publică Programul Operațional Tranziția Justă (POTJ)

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a pus astăzi în consultare publică Programul Operațional Tranziția Justă (POTJ)

Cu o alocare totală de 2,53 miliarde de euro, din care 2,13 miliarde euro fonduri europene, Programul Operațional Tranziție Justă vine să sprijine dezvoltarea sustenabilă a antreprenoriatului, pentru a se crea noi locuri de muncă durabile și cu un nivel atractiv de salarizare, în județele cele mai afectate de implementarea măsurilor prin care România își va îndeplini angajamentul de tranziție la neutralitatea climatică. Acest program a fost elaborat pentru a răspunde nevoilor de investiții definite la nivelul planurilor teritoriale pentru o tranziție justă elaborate pentru județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș.

„Este un program prin care vom scoate din stagnare economică mai multe zone defavorizate sau microregiuni mai greu accesibile ale României. În final, sănătatea și calitatea vieții oamenilor din aceste județe se va îmbunătăți semnificativ. Mai mult, impactului socio-economic al tranziției la neutralitatea climatică a teritoriului va fi atenuat”, a transmis ministrul Marcel Ioan Boloș.