Trusou botez baieti: de ce este important

Fără doar și poate, în orice colț al țării un trusou botez baieti este printre principalele elemente pe care trebuie să le achiziționeze nașii de botezi ai bebelușului. Nașterea unui copil este printre cele mai frumoase momente din viața unui cuplu.

Cu siguranță se numără și printre cele mai emoționante care vor avea loc. Astfel, este nevoie de un trusou cu adevărat frumos, deoarece el are o semnificație adâncă, iar fiecare obiect este de o importanță majoră.

Trusou botez baieti: de ce este important

Cine pregătește trusoul pentru botez?

Dacă te afli în pragul pregătirilor pentru botez, este important să știi că trusoul pentru botez va fi achiziționat de către nași. Însă, la realizarea lui contribuie și părinții pentru a se pune în totalitate de acord cu toate aspectele legate de acesta.

Nașa de botez este cea care trebuie să pregătească un trusou botez baieti, însă, ca și mămică, ai tot dreptul de a te implica în organizarea botezului prințului tău. Vă puteți uita împreună după trusoul complet și să căutați idei pentru personalizarea sa.

Mai mult decât atât, poți opta să pregătești un cadou pentru nași. Astfel, le poți arăta aprecierea pe care le-o porți pentru faptul că au acceptat să devină părinți spirituali pentru băiețelul tău. Așadar, după ce ai stabilit detaliile legate de evenimentul care va avea loc la biserică, puteți trece la alegerea trusoului potrivit pentru copilul tău.

Ca mamă, cu siguranță îți dorești ca toate elementele să fie splendide, perfecte și de calitate pentru a te putea bucura de ele și după ani de zile.

Trusou botez baieti personalizat după bunul plac

Obiectele din care este alcătuit un trusou botez baieti se folosesc pe tot parcursul ceremoniei religioase. Astfel, fiecare are o semnificație și un anumit rol bine definit de când a apărut acesta:

  • sticluța de mir – se folosește pentru a o umple cu ulei de măsline, care va căpăta capacități de mir; se va folosi zi de zi după botezului băiețelului tău;
  • prosopul pentru preot și săpunul – se folosesc pentru ca părintele să se spele pe mâini înainte de a încreștina copilul în cristelniță;
  • fașa de botez – se va înveli copilul în aceasta după ce este scos din cristelniță;
  • pânza de mir – în care va fi pus bebe de către preot după botez;
  • lumânarea de botez – semnifică lumina sfântă care-i va călăuzi pașii celui mic în viața sa; acum este momentul în care bebe își primește îngerul păzitor, conform tradiției creștin religioase;
  • hăinuțele de botez – tradiția spune că după oficializarea tainei, este important ca cel mic să fie îmbrăcat în haine noi, care să semnifice renașterea sa ca și creștin.

După cum poți observa, fără trusou Taina Botezului nu poate avea loc. Toate elementele sunt precum o poezie, deoarece micuțul tău trece prin primul său eveniment creștin.

Botezul nu semnifică doar creștinarea celui mic, ci renașterea din păgân a copilului, care și-a primit duhul sfânt și părinții spirituali. Din acea zi, băiețelul tău va fi călăuzit de lumina sfântă pentru a face doar bine aproapelui său.

Trusoul de botez poate să fie personalizat, pentru a crea o amintire deosebită și unică. După ce nașa a ales setul pe care și-l dorește pentru pitic, poate opta pentru o broderie sau un imprimeu cu numele și data de botez a bebelușului.

În schimb, dacă îți dorești pentru bebe un trusou tradițional, conform îndemnurilor preotului, se poate include un mic cadou simbolic. Însă, nu te vei ocupa tu în calitate de părinte, ci nașa. De asemenea, ea îți poate pregăti și o ramă foto sau un album cu pozele de la eveniment pentru ca voi să aveți momentele speciale imortalizate.