Informare privind voucherele sociale: s-au emis toate cele 2,5 milioane de carduri

Informare privind voucherele sociale: s-au emis toate cele 2,5 milioane de carduri

Până astăzi, 27 iulie, au fost emise toate cele 2,5 milioane de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente și mese calde

Până la sfârșitul acestei săptămâni, preconizăm că Poșta Română va finaliza procesul de distribuire

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță că a fost finalizată emiterea cardurilor pe care sunt încărcate voucherele sociale în valoare de 250 de lei, care se acordă o dată la două luni, până în luna decembrie, prin programul „Sprijin pentru România”.

„Este un moment de referință pentru acest program. Printr-o mobilizare exemplară din partea tuturor părților implicate, reușim să trecem peste cea mai grea parte a acestui proces, mai exact emiterea și distribuirea celor 2,5 milioane de carduri. Sunt bucuros că am depășit toate dificultățile, pentru a operaționaliza această măsură prin care acordăm 1.000 de lei în patru tranșe pentru alimente și mese calde. Cel mai important aspect este următorul: Toți beneficarii eligibili vor primi cardurile, personal mă asigur că se efectuează toate verificările în acest sens. În final, salut buna colaborare cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Poșta Română și emitenții de carduri, fiecare având un rol vital pentru sprijinirea românilor aflați în nevoie”, a transmis ministrul Marcel Ioan Boloș.