De ce sa alegi ochelari de soare polarizati

De ce sa alegi ochelari de soare polarizati

De-a lungul timpului, tehnologia si industria au evoluat, astfel ca atunci cand vorbim despre o pereche de ochelari de soare polarizati, nu mai vorbim doar despre un simplu accesoriu. Iar, cum pe piata si-au facut aparitia acei ochelari polarizati ce spores protectia pentru ochi, ei bine, trebuie sa spunem cateva cufinte si despre acestia.

In primul rand, aceste lentile polarizate se recomanda celor ce isi desfasoara activitatea in aer liber sau stau mult timp afara. Am putea aminti aici activitati cum ar fi ciclismul, inotul, si asa mai departe.

Ce reprezinta niste ochelari de soare polarizati?

De exemplu atunci cand conducem, ne expunem unui nivel de lumina destul de mare, iar pentru a-ti putea proteja ochii cat mai bine fata de razele nocive, chiar si un medic ti-ar putea recomanda sa porti niste ochelari de soare cu lentile polarizate.

Unele persoane stiu faptul ca acest tip de ochelari pot sa iti ofere protectia de care ai nevoie in cazul expuenrii la soare si la radiatiile UV, spre deosebire de ochelarii clasici. Asa cum spune si numele acestor ochelari, ei functioneaza pe baza unui proces fizic numit polarizarea luminii.

Mai exact, lumina soarelui sau cea provenita din alte parti se imprastie in mai multe parti. Tocmai de aceea, in momentul in care aceasta lumina se loveste de o suprafata plana, oglinda, ea va reflecta ochiului nostru o intensitate mare, facand in acea suprafata, ca un fel de suprafata stralucitoare.

Ochelarii cu lentile polarizate au in compozitia acestora un anumit filtru ce poate sa absoarba lumina orizontala, reusind astfel sa permita numai celei verticale sa strapunga lentila. Datorita acestui procedeu ele vor reusi sa scada nivelul intensitatii stralucirii de pe anumite suprafete precum apa, gheata, asfalt, si asa mai departe.

De ce este important sa alegi ochelarii polarizati?

O expunere indelungata la o astfel de stralucire poate sa cauzeze probleme serioase ochiului, putand chiar sa produca afectiuni cum ar fi cataracta. Iar, pentru a putea evita astfel de probleme, se recomanda purtarea de ochelari de soare cu lentila polarizate, mai ales daca ai de desfasurat o buna perioada de timp activitati in aer liber, expunandu-te astfel razelor UV atat de nocive.

Asadar, putem observa ca datorita faptului ca industria a evoluat, ochelarii de soare s-au transformat dintr-un accesoriu purtat pentru a arata mai casual intr-un accesoriu indispensabil atunci cand razele solare sunt puternice. Tocmai de acea, in acele momente, mai ales cand conduci sau cand desfasori alte activitati in aer liber, pentru a-ti proteja ochii din expunerea la razele solare ce pot produce afectiuni serioase ochiului, sa porti o pereche de ochelari de soare cu lentila polarizate.

In prezent, poti gasi astfel de ochelari destul de usor, deci ai totul la indemana.