Criterii de alegere a unui cabinet veterinar

Criterii de alegere a unui cabinet veterinar

Mai devreme sau mai târziu, animalul tău de companie o să aibă nevoie de un vizite la veterinar. Poate are nevoie de un tratament mai simplu, precum cel împotriva puricilor. Sau își rupe un picior, situație în care trebuie operat.

Însă nu toți veterinarii și nu toate cabinetele sunt potrivite pentru tine și animalul tău. Deci cum faci alegerea?

Care sunt criteriile importante la care trebuie să fii atent când alegi un cabinet veterinar?

Citește în continuare articolul pentru a afla.

Locația

Locația este un criteriu foarte important. Mulți stăpâni aleg un cabinet veterinar doar pe baza acestui criteriu (deși nu este cea mai bună idee). Însă cu cât cabinetul este mai aproape de tine, cu atât mai bine. Nu trebuie să te deplasezi mult pentru tratamente simple și uzuale. Iar în situații de urgență, rănile animalului tău de companie vor fi gestionate mai repede, evitând alte posibile probleme.

Unele cabinete oferă și servicii la domiciliu. Astfel poți rămâne acasă în timp ce veterinarul vine către tine. Însă și în această situație, cu cât distanța dintre voi e mai mică, cu atât acesta ajunge mai repede.

Starea cabinetului

Dacă ai găsit un cabinet veterinar ce pare potrivit, vizitează-l fără animalul de companie. Nu toate cabinetele sunt la fel. Unele au aparatură de top, pe când altele au doar strictul necesar. Iar în urgențe (exemplu: câinele își rupe piciorul) lipsa aparaturii speciale (precum raze X) este o problemă destul de mare.

Nu e nevoie să aibă toate aparatele și serviciile posibile. Însă asigură-te că serviciile sunt potrivite pentru animalul tău de companie.

În aceeași vizită poți observa cât de curat este cabinetul. Precum orice spital în care au loc operații și intervenții, cabinetele veterinare trebuie să fie imaculate. În special în timpul operațiilor, animalele se pot infecta și dezvolta probleme mai mari. Uită-te la uneltele folosite, la podea, mobilier etc. pentru a vedea dacă animalul tău de companie e în siguranță acolo.

Veterinarii și starea de spirit

Imediat ce intri într-un loc simți starea de spirit a acelui loc și a oamenilor de acolo. Cabinetele veterinare nu fac excepție. Unele au o atmosferă serioasă, axate pe partea de afaceri a lucrurilor. Altele sunt mai relaxate și prietenoase.

Discută cu veterinarii și observă ce filozofie au când vine vorba de tratarea animalelor. Veterinarii fac mai mult decât să administreze medicamente. Au grijă completă de animale, de la început la sfârșit. Tu îți știi cel mai bine animalul de companie, iar dacă filozofiile voastre sunt contradictorii, poate veterinarul nu este potrivit.

După o vizită inițială fără animalul de companie, îl poți aduce la o a doua vizită. Scopul este ca să vezi dacă animalul de companie se înțelege cu veterinarul. Probabil știi deja că primele vizite pot trezi neliniște, agitație și furie în animalul de companie. Este normal, însă dacă starea de spirit a animalului de companie rămâne aceeași după câteva vizite, e un semn rău. Totodată, e semnul că trebuie să cauți alt cabinet veterinar sau alt veterinar.

Tarife și servicii

Dacă vrei anumite servicii pentru animalul tău de companie, trebuie să găsești cabinetul care oferă acele servicii. Iar numărul lor crește în fiecare zi. Poți opta pentru cabinete cu servicii chirurgicale, de transfuzii de sânge, detartraj, consultații cardiologice, eutanasiere, examen bacteriologic etc.

Apoi întreabă cabinetul care sunt tarifele. Unele cabinete au prețuri mari datorită aparaturii folosite, a calității serviciilor, a materialelor folosite și a reputației. În orice situație, asigură-te că îți permiți să achiți serviciile. De asemenea, asigură-te că metodele de plată ale cabinetului sunt compatibile cu modul în care vrei să plătești.

În final, apucă-te și caută cabinete. Folosește informațiile din articol și găsește cabinetul potrivit pentru tine și animalul tău de companie!